Kvetkez 10 cikk | Elz 10 cikk |
Alms-dis muffin |
|
2012.02.06. 21:28 |
Hozzvalk:
10 dkg di
destszer
20 dkg teljeskirls tnklybzaliszt
2 kvskanl stpor
1/2 kvskanl szdabikarbna
1 teskanl fahj
1 citrom
25 dkg alma
1 1/2 dl szjatej
1-2 dl szjajoghurt
1 tojs
Elkszts
200 fokra elmelegtjk a stt.
A dit illatosra pirtjuk egy serpenyben, majd durvra rljk. A lisztet elkeverjk a stporral, szdabikarbnval, fahjjal s a dival s hozztesszk a citrom reszelt hjt. Az almt lereszeljk, a tbbi hozzvalhoz adjuk. majd sszekeverjk a szjatejet, joghurtot, tojst s az destszert. Ezt is hozzkeverjk a masszhoz. Vgl muffinformba tltjk ket, s 20-25 perc alatt kszre stjk. Egy adagbl 12 muffin lesz.

Elksztsi id: 45 perc
|
Trs zabpalacsinta |
|
2012.02.06. 21:25 |
Hozzvalk:
20dkg zabpehely liszt
5 dl vz
2 tojs fehrje
csipet s
Tltelkhez:
50 dkg zsrszegny tr
dest
reszelt citromhj
60 gramm vanilis fehrjepor
Elkszts:
sszekeverjk a hozzvalkat. olajspray-el fjjuk be a serpenyt, s sssk meg a palacsintkat a szoksos mdon, majd az sszekevert tltelkkel megtltjk a palacsintt. 
Elksztsi id: 30 perc
|
Csirkemell nyrson |
|
2012.02.06. 21:22 |
Hozzvalk:
3 csirkemell fil
1,2 dl olivaolaj
3 ek citroml
3 ek vrsbor
3 gerezd fokhagyma
1 ek oregano
2 nagy fej hagyma
2 kaliforniai paprika
25 dkg gomba
30 dkg cukkini
30 dkg padlizsn
Elkszts:
A csirkemellet 3X3X1 cm-es darabokra vgjuk, picit szzuk. Bepcoljuk a hst a fszeres olajjal minimum 3 rn t. Aztn faplcikkra tzzk a kockkra vagy szeletekre vgott zldsgekkel felvltva, mg el nem fogynak az alapanyagok. Sssk meg stben, vagy gillezzk meg a kertben. :)
Elksztsi id: 30-35 perc + 3 ra pcols
|
Zabsti |
|
2012.02.05. 11:03 |
Hozzvalk:
50 dkg aprszem zabpehely (ezt nem kell fzni sem, azrt j)
120 gramm fehrjepor (olyan zben, amilyen stit szeretnnk)
dest
2 kk rlt fahj
20 dkg vrsfonya
20 dkg vgott mandula
1 zacsk stpor
2 tojsfehrje
Elkszts:
Az aprszem zabpelyhet forr vzzel sszekeverem, hogy egy ppes masszt kapjak. Hozzkeverem a tbbi sszetevt. zls szerint lehet cserlni a gymlcst, illetve lehet szegfszeget is tenni bele, mindenki fantzijra bzom, mit mivel helyettest inkbb. Egy lgyabb agyag llag anyagot kapunk a vgn. Elmelegtjk a stt 180 fokra, vkonyan kiolajozom a tepsit, s vastagon megszrom zabpehely liszttel. Erre halmozok szilva nagysg adagokat, majd vizes kzzel lelaptom ket, hogy lepny kinzetek legyenek. KB 20-30 perc alatt vilgos barnra stm ket.
Elksztsi id: 45 perc
|
Trs - epres falatkk |
|
2012.02.05. 11:01 |
Hozzvalk:
150 dkg rizs
kb 1/2 liter szjatej
50 dkg tr
20 dkg eper
5 dkg szjajoghurt
dest
reszelt citromhj
60 gramm vanilis vagy eper z fehrjepor
Elkszts:
A rizst a tejben felfzzk, s hozzadjuk a fehrjeport.
A trt sszetrjk az eperrel, hozzadjuk a citromhjat, joghurtot s destt, ha szlsges. Hll ednybe ntjk a tejberizst, majd rtesszk az epres trt. Stben 20 percig stjk (150 fokon). Hagyjuk kihlni, s htbe tesszk. Hidegen, kis kockkra vgva tlaljuk.
Elksztsi id : 40 perc
|
Kizrlag teljes kirls lisztbl, leszt nlklli kenyr |
|
2012.02.04. 14:46 |
Hozzvalk:
50 dkg teljes kirls tnklybza liszt
1 ppozott kvs (legkisebb) kanl s
1 ppozott kvskanl szdabikarbna
4 dl vz (langyos)
8 evkanl olivaolaj
1 evkanl olivaolaj a stforma kikenshez
Elkszts:
Egy tlba belemrem a lisztet, a st, a szdabikarbnt, s sszekeverem a kanllal. Belentm a vizet s az olajat, majd jl sszekeverem egy kever gppel . Amikor sszellt a tszta, a gyrst a gyrdeszkn folytatom. Csak addig gyrom, amg a tszta szpen sszell, s mr nem ragad. Ha ragad, szrok r lisztet, sszegyrom, s ezt addig ismtlem, amg nem ragad a tszta.
Ha nem lehet gyrni, mert tl kemny a tszta, sztmorzsoldik, hozzntk egy kis vizet (fl deci), s sszegyrom, ezt addig ismtlem, amg a tszta jl gyrhat lesz, de nem ragad se a kezemhez, se a gyrdeszkhoz. (Ha nincs gyrdeszka, a lemosott asztalon vagy konyhapulton is meg lehet gyrni.)
(A tszta akkor j, ha sszellt a tszta, nagyjbl mindenhol egyformn nz ki.)
A maradk olajjaltollal kikenem az zgerinchez hasonlt tortaformt, beleteszem a tsztt, s mr rakom a stbe. Nem kell elmelegteni, 180 fokon 45 percig stm, ha kemny kenyrhjat szeretnk, akkor mg tovbbi 15 percet is sthetem. 
Elksztsi id: 1 ra alatt ksz a stssel egytt
|
Csirks-brokkolis rizott curryvel |
|
2012.02.04. 14:35 |
Hozzvalk
50 dkg csirkemell fil
1 fej vrshagyma
300 gramm brokkoli (mirelit is tkletes)
fszer zls szerint
fl kvskanl rlt curry (vagy lehet kurkuma)
egy evkanl olva olaj
kb 150 gramm elgzlt vagy flksz barnarizs
Elkszts:
A barnarizst proljuk meg egy prol ednyben, vagy fzzk ki vzben. Amg a rizs kszl, meg tudjuk fzni az tel msik rszt. Az olva olajon megpirtjuk a kis kockkra vgott hagymt. Hozz keverjk a szintn kockkra vgott csirkemell filt, s zls szerint fszerezzk. Lehetleg ne hasznljunk tl sok st. Proljuk meg a hst, kzben tegyk hozz a curry-t. Mikor a hs majdnem puha (max 10 perc) tegyk hozz a rzsira szedett brokkolit. Vgl keverjk ssze a ksz rizzsel, s mr tlalhat is! n mg szoktam a vge fel paradicsom darabokat is beletenni, mert nagyon finom s a sznek is sokflk. 
Elksztsi id: elksztsi id 45 perc
|
Trs rtes teljes kirls rtestsztbl |
|
2012.02.04. 14:17 |
Hozzvalk:
teljes kirls rtestszta (Tante Fanny mrka , nagyobb hipermarketekben kaphat)
500 dkg zsrszegny tr
15 dkg aprszem zabpehely
dest
Vanilia rdbl kikapart bels (kiskanlnyi)
kevs reszelt citromhj
2 tojs fehrjje
Elkszts:
sszekeverjk az ttrt trt, a citromhjat, vanilit, destt s a zabpelyhet s pihentetjk 20 percig. Kzben a rteslapokat kibontjuk, konyharuht tesznk al, 3-at 3-at egymsra helyeznk. A pihentetett tltelket a rtes als szlre helyezzk s rd alakban feltltjk a kt szle kztt. A konyharuhval elkezdjk feltekerni, gy nem fog megtrni a tszta. Feltekerjk a rudat, s tepsire helyezzk (stpaprral blelt), majd elksztjk a msik rtest is. Tetejt tojssrgjval megkenjk. Elmelegtett stben 200 fokon stjk 20 percig.
Elksztsi id: 45 perc alatt ksz a stssel egytt
|
Hzi kszts fehrje szelet |
|
2012.02.04. 14:08 |
Hozzvalk
160 gramm tejsavprotein koncentrtum (az n esetemben Myofusion vanilia zben)
160 gramm szjafehrje izoltum (bioboltbl, vagy pl Scitec soy pro)
100 gramm ledart di vagy mandula vagy mogyor
2 dl vz
dest
Bevonathoz: cukormentes, zsrszegny kakapor (esetleg csoki)
Elkszts
sszekeverjk a fehrjket. Egy ednyben 2 dl vizet felforralok, hozzadom a darlt dit, s addig forralom kevergetve, mg felszvja a vizet, s krmes llag nem lesz. destt csepegtetek bele. Ezt a masszt hozzkeverem a fehrjhez, ha kihlt. vgl kis vizet mg hozzntk, mg egy gyrhat masszt nem kapok. Deszkn kinyomkodom vagy kinyjtom akkorra, hogy kb 2 cm vastag legyen. Htszekrnybe teszem 20 percre. Aztn rudakra vgom a "tsztt" s tzn vzzel (egy minimlis vz kell csak, klnben folykony lesz, s nem szilrdul meg) felmelegtett csokival vagy kakaporral vonom be.
Persze ebbl sem lehet hallra enni magunkat, de jobb, mintha csokit majszolnnk. 
Elksztsi id: 15 perc + htben lls 20 perc
|
Kvetkez 10 cikk | Elz 10 cikk |
|